GoedkoopHotel.NL

Goedkoop hotel Groningen

Groningen staat voornamelijk bekend als studentenstad, maar dat doet Groningen tekort. Het heeft zoveel te bieden voor iedereen van alle leeftijden. Ook de provincie Groningen leent zich uitstekend voor een bezoekje en daarom is het niet gek om een hotel te boeken om in alle rust eens rond te kijken of de dingen te doen die u in Groningen moet en wil doen. Bekijk onze top 10 goedkoop hotel Groningen eens, zodat u zeker bent van een leuk en goedkoop uitstapje.

BEKIJK DE TOP LIJST

Jij kent vast wel de slogan ‘Er gaat niets boven Groningen’. Dit is niet alleen maar een leuk bedachte slogan want Groningen is een hele leuke stad waar veel te doen is en waar veel mooie zaken zijn te bezichtigen. Het is een studentenstad en het is een stad die leeft. Er kunnen meerdere redenen zijn dat je een bezoekje aan de stad gaat brengen. Ben je op zoek naar een goedkoop hotel Groningen dan kun je die eenvoudig boeken. Dat kan zelfs op deze pagina. Kijk je bij de prijzen van de hotels die wij je aanbieden dan zal het geen enkel probleem zijn om een hotel te vinden die bij je budget en voorkeuren past.

Het kan goed zijn om een hotel te boeken in de stad als je van ver moet komen. Moet je van onder de rivieren komen dan is het best een stukje rijden. Het kan dan zijn dat je voor zaken naar de stad gaat of dat je familie gaat bezoeken. Heb je zin om na je verplichtingen dan lekker te ontspannen dan kan dit in het hotel. De hotels die er in onze top tien te zien zijn dat zijn verblijven die je zullen bij blijven. Het zijn niet alleen goedkope overnachtingen maar ook overnachtingen waar alles goed geregeld is. Je leest en hoort vaak over slechte hotels. Dit is bij onze top tien niet het geval. Hier verblijf je zorgeloos en goedkoop. Net als de hotels op onze website is het voor ons belangrijk dat de gasten een comfortabel en voordelig verblijf beleven.

Eerst een hotelovernachting en dan naar de bezienswaardigheden

De stad die zal je echt bevallen als je van architectuur houdt. Er zijn vele oude gebouwen te zien. Ook is er veel nieuwbouw en daar zijn ook fraai hoogstandjes van architecten bij te vinden. De vele nieuwbouw die is te verklaren door de schade die de stad in de oorlog heeft geleden. Deze was hevig en de stad heeft dan ook veel gebouwen van na de oorlog. Iedereen kent natuurlijk wel de Martinitoren en dit is een toren die ook open is voor bezoekers. Het is even een klim maar dan heb je ook een prachtig uitzicht over de stad. Ook de bijbehorende kerk van de toren die is het bezoeken waard. Een plek waar ook vele mooie gebouwen zijn te bezichtigen dat is de Vismarkt. Daar vlak in de buurt is dan ook de Der Aa-kerk. Dit is na de Martinikerk de tweede kerk van de stad. Langs het Hooge der Aa vind je een aantal mooi woonhuizen en ook pakhuizen. Verder zijn het Goudkantoor en het stadhuis het bekijken waard.

Groningen is ook een stad waar het leuk is om gewoon doorheen te wandelen. Dit kun je door de stad doen en daar lekker gaan winkelen. Toch kan dit ook in andere gedeelten van de stad en dan zal je zien dat het een stad is met vele hofjes. De meest bekende is het Pelstergahuis. Deze stamt uit de dertiende eeuw en is zelfs één van de oudste hofjes van ons land. Vind je het leuk om de hofjes te bezoeken dan zou je ook een bezoek aan de Hortusbuurt kunnen brengen aangezien daar de meeste hofjes te vinden zijn.

Groningen hecht veel waarde aan kunst en cultuur

De stad Groningen die vindt het belangrijk om kunst en cultuur aan de inwoners en de bezoekers te laten zien. In de openbare ruimte zijn ruim vierhonderd werken te zien. De stad heeft ook bij iedere uitgaande weg van de gemeente een beeld of een installatie staan. Dit is afkomstig uit het project Stasmarkeringen uit 1990. Er zijn ook meerdere musea. Hier kun je kunst bekijken maar er is ook het Nederlands stripmuseum. Ook het Noordelijk Scheepvaartmuseum is de moeite waard. Deze laat je de geschiedenis van Groningen zien op het gebied van zeevaart. De universiteit heeft ook een eigen museum en deze heeft de passende naam het Universiteitsmuseum.

Een hotel boeken als je uit wilt gaan in Groningen

Groningen kent een bruisend uitgaansleven. Dit speelt zich vooral rondom de Grote Markt, de Poelestraat en de Kromme Elleboog. Hier zijn leuke cafés te vinden en er zijn ook een aantal disco’s in de stad. Wil je eerst een hapje eten dan is daar ook ruim de mogelijkheid voor. De stad kent vele restaurants en voor iedereen is er wel wat te vinden. Ook als je een snelle hap wilt nemen dan is zijn er voldoende gelegenheden om dit te doen.

Een goedkoop hotel Groningen is dus makkelijk te vinden en nu je dit hebt gelezen zal je de stad ook willen bezoeken. Er is immers voldoende te zien en te doen. De stad is ook goed bereikbaar en het openbaar vervoer in de stad is ook goed geregeld. Ben je nog op zoek naar een leuke plek voor een stedentrip dan is deze stad ook een prima keuze. Wat de reden ook is dat je een bezoek aan de stad wilt brengen je weet dat overnachten niet duur is. De hotels die bieden dan ook nog eens vele soorten luxe en het kan ook leuk zijn om daar eens echt te ontspannen en tot rust te komen.

1
Hotel Friesland

Een eenvoudig hotel op een toplocatie in het centrum van Groningen waar u precies krijgt wat u verwacht van een goed budgethotel.

2
Simplon Jongerenhotel

Eenvoudige, goedkope kamers - net buiten het historische centrum van Groningen - die toch speels en gezellig ingericht zijn.

3
Hampshire Hotel - Plaza Groningen

Dit fijne hotel met binnenzwembad ligt op een mooie locatie net buiten de stad. Vooral in de zomer is het hier mooi, want het hotel ligt naast een recreatie meer.

4
Mercure Hotel Groningen Martiniplaza

Een ideaal hotel als u een evenement bezoekt op het Martiniplaza, maar met het openbaar vervoer bent u zo in de binnenstad van Groningen. U kunt dus van alles ondernemen als u hier verblijft.

5
Hampshire Hotel Groningen Centre

Zoals de naam van het hotel aan aangeeft ligt dit hotel op een goede locatie ten opzichte van het centrum. Over de kamers hoeft u zich ook geen zorgen te maken, die zijn namelijk uitstekend.

6
University Hotel

Een leuk, luchtig en fris ingericht hotel in een universitair gebouw dat onderdeel is van de Rijksuniversiteit Groningen.

7
Hampshire Hotel - City Groningen

Rustig hotel, zelfs als het helemaal vol zit. Met volle teugen kunt u genieten van alles dat er te beleven is in Groningen, want u weet dat u 's nachts een goede nachtrust zal hebben met een kamer in de hotel

8
Bastion Hotel Groningen

Het hotel, dat net iets buiten Groningen ligt, is heel gemakkelijk te vinden en te bereiken. U kunt het perfect als uitvalsbasis gebruiken om Groningen en omgeving te verkennen. De provincie Groningen is namelijk ook een lust voor het oog.

9
Het Paleis Groningen

Een uniek hotel in een prachtig gebouw. Wie wil er nou niet een keertje in een paleis slapen midden in een prachtige, historische stad?

10
Martini Hotel

Het Martini hotel ligt op een geweldige kamer en in de ontbijtzaal heeft u een mooi uitzicht over de stad. Alles dat Groningen te bieden heeft ligt aan uw voeten.