GoedkoopHotel.NL

Goedkoop hotel Giethoorn

BEKIJK DE TOP LIJST

Eén van de mooiste dorpen van Nederland is absoluut Giethoorn. Giethoorn wordt ook wel het Venetië van Nederland genoemd. Dit dorp wordt namelijk volledig gespleten door kleine grachten en riviertjes die langs de woningen stromen. Met een bootje kan je door Giethoorn varen en genieten van een prachtige vaartocht. Je kan dit unieke dorp nog beter ervaren door een goedkoop hotel Giethoorn te boeken. Je verblijft dan direct in Giethoorn zelf en vanuit je hotel kan je direct een bezoek brengen aan het dorp zelf.

Bezoek het meest bezochte dorp van Nederland

Wist je dat er elk jaar 1 miljoen toeristen naar Giethoorn komen? Het kan hierdoor nog best lastig zijn om een mooi plekje te bemachtigen. Maar door te overnachten in Giethoorn kan je direct je bed uitrollen en het dorp gaan verkennen. Je bent er zo echt als één van de eerste bij om het dorp te verkennen. De meeste toeristen komen voor een dagje naar Giethoorn. Maar het dorp heeft genoeg te bieden om er een compleet weekend in door te brengen.

Parkeer de auto bij het hotel en geniet te voet van Giethoorn

Het centrum van Giethoorn is volledig autovrij gemaakt en je kan dus niet met de auto het centrum in. Je kan wel door Giethoorn wandelen of een deel met de boot bezichtigen. Wij raden je aan om een hotel met parkeerfaciliteiten uit te zoeken. Je kan zo de auto lekker laten staan en te voet Giethoorn ontdekken.

Bij sommige hotels is het ook mogelijk om een fiets te huren, maar je kan natuurlijk ook je eigen fiets meenemen. Op de fiets kan je Giethoorn letterlijk vanaf de andere kant bewonderen. Het dorp heeft 176 verschillende bruggen waar je met de fiets overheen kan gaan.

Er is zelfs een speciaal fietspad aangelegd die door het dorp heen gaat. Vanaf hier lijkt het regelmatig alsof je over een filmset aan het fietsen bent. Je komt de mooiste rietdakenhuizen tegen waar ook regelmatig foto’s en filmpjes van gemaakt worden door toeristen.

Zelf met een bootje door Giethoorn varen

Als je een goedkoop hotel in Giethoorn gevonden hebt dan raden wij je één activiteit absoluut aan. We raden je aan om de boot te pakken en door Giethoorn heen te varen. Dit kan onder begeleiding van een gids of algemene rondvaartboot. Maar je kan ook zelf een sloep huren en hiermee door Giethoorn heen varen.

De bootjes die verhuurt worden in Giethoorn kunnen zonder vaarbewijs gehuurd worden. Dit betekent dat echt iedereen een stukje kan varen door dit unieke gebied in Nederland. Het is vaak al mogelijk om voor een relatief klein prijsje per uur een bootje te huren. Dit maakt het extra leuk om zo’n uitstapje te maken!

Maak een uitstapje naar Nationaal Park Weerribben

Giethoorn ligt direct aan Nationaal Park Weerribben. Je kan dit park direct bezoeken als je Giethoorn uit fietst. Wij raden je dan ook zeker aan om de fiets mee te nemen of bij het hotel een fiets te huren. Vanuit het dorp kan je direct via het fietspad de speciale fietsroute volgen die door Weerribben gaat.

Wist je dat Weerribben het grootste aaneengesloten laagveenmoeras van Europa is? Je kan hier doorheen varen met een bootje of een speciale fietsroute er langs volgen. Regelmatig kan je hier bijzondere vogels en planten spotten terwijl je een mooie fietstocht maakt.

Ontdek een goedkoop hotel in Giethoorn

De meeste woningen in Giethoorn zijn gewoon bewoond door de inwoners van dit schitterende dorp. Het vinden van een goedkoop hotel in Giethoorn kan dan ook echt een uitdaging zijn. Wij hebben gelukkig wel een paar accommodaties gevonden die in Giethoorn liggen.

We raden je ook aan om eventueel net buiten Giethoorn te kijken. Je kan hier nog goed je auto parkeren en direct Giethoorn in gaan te voet of te fiets. De meeste goedkope hotels liggen ook net buiten het dorpje. Maar dit betekent niet dat je vanuit hier niet kan genieten van het prachtige Giethoorn. Uiteraard is Giethoorn zelf echt prima te bereiken vanuit de goedkope hotels die wij voor je gevonden hebben.

Boek direct een hotel in Giethoorn

Heb je in onze top 10 een mooi goedkoop hotel Giethoorn gevonden? Dan raden we je aan om niet te lang te wachten met boeken. Door ver van te voren te boeken kan je nog een voordelige prijs tegenkomen. Vooral in het hoogseizoen is het belangrijk om zo vroeg mogelijk te boeken.Voor je het weet zijn alle voordelige overnachtingen weg en kan je niet meer voordelig overnachten in Giethoorn.

Dankzij onze top 10 weet je in ieder geval vooraf welk hotel je in dit dorpje moet hebben voor een verblijf in Giethoorn. Binnen enkele muisklikken ligt jouw overnachting vast. Je kan alvast gaan nadenken wat je gaat doen in dit schitterende dorpje in Nederland en je activiteiten gaan inplannen!

1
De Dames Van De Jonge

De Dames Van De Jonge Hotel Restaurant ligt aan rustig water in Giethoorn en dicht bij het nationale park Weerribben Wieden.

2
Hotel de Harmonie

Hotel de Harmonie is romantisch gelegen langs een gracht in het stadje Giethoorn. Alle kamers bieden een uitzicht over het water of op natuurpark De Wieden. De kamers zijn ruim en rustig.

3
Hotel Giethoorn

Hotel Giethoorn ligt aan het water op het schilderachtige platteland, en biedt gratis WiFi. Hotel Giethoorn is onlangs gerenoveerd en bevindt zich op 15 minuten rijden van Meppel.

4
Hotel B&B d'Olde Smidse

Hotel B&B d'Olde Smidse ligt in Giethoorn, op 31 km van Poppodium Hedon, en beschikt over een terras, rookvrije kamers en gratis WiFi in alle ruimtes.

5
Hotel de Pergola

Het charmante Hotel de Pergola ligt aan het water en biedt eenvoudige, huiselijke accommodatie in het centrum van het idyllische Giethoorn.

6
De Kruumte

De Kruumte ligt in de groene omgeving van Giethoorn. Het beschikt over een eigen restaurant en comfortabele accommodaties met een prachtig uitzicht op de omgeving.