GoedkoopHotel.NL

Goedkoop hotel Leuven

Leuven is een kleine, compacte historisch stad. In een dag kunt u veel gezien hebben, want de mooie bezienswaardigheden liggen dicht bij elkaar. Het is toch een stuk relaxter als u een nachtje blijft overnachten zodat u in alle rust kunt genieten van het lekkere eten en het Belgische bier dat hier rijkelijk vloeit. Duur hoeft het niet te zijn bekijk onze top 10 goedkoop hotel Leuven maar eens.

BEKIJK DE TOP LIJST

Het is helemaal niet lastig om een goedkoop hotel Leuven te vinden. Er zijn zelfs meerdere hotels waar een boeking gedaan kan worden en dat tegen een zeer voordelige prijs. Het is misschien niet het meest voor de hand liggende maar ook in Leuven is voldoende te doen om een leuke tijd te hebben. Zoek je een leuke stedentrip dan kan Leuven erg leuk zijn. Dit is dan voor jong en oud en er zijn voldoende bezienswaardigheden om te bekijken. Daarbij is Leuven ook niet ver van Nederland. Zelfs als je maar twee a drie dagen een leuk tripje wilt maken dan zou het een goed idee kunnen zijn om deze stad aan te doen. Je zal dan echt verrast zijn wat de stad je allemaal te bieden heeft.

De bezienswaardigheden in Leuven

Waar de stad vooral bekend om staat is de Katholieke Universiteit. Dit is de grootste universiteit van de lage landen en heeft een traditie die teruggaat tot 1425. De universiteitsbibliotheek is een bezoekje waard evenals andere universiteitsgebouwen, bijna alles is in handen van de Katholieke Universiteit Leuven. Ben je een liefhebber van architectuur dan zijn dit niet de enige gebouwen die je met plezier zal bezichtigen. De historische brouwerij Artois is ook zeer het bezoeken waard.

Oude Markt

Uw bezoek kan het beste starten op de Oude Markt. Dit is een leuk plein met veel leuke kroegen en (eet)café’s en het wordt ook wel de langste toog van Europa wordt genoemd. Door de weeks is dat het terrein bij uitstek van de studenten, maar die gaan in het weekend meestal naar huis en dan nemen de toeristen het plein over. Niet ver van de Oude Markt is het stadhuis te vinden. Dit is een gebouw dat ook echt bekeken moet worden. Wil je nog meer indrukwekkende gebouwen in de stad zien dan willen wij je aanraden een kijkje te nemen bij de Sint-Pieterskerk, die tegenover het oude stadhuis ligt. Deze is ook open om van binnen te bezichtigen. Zelfs als je niet religieus bent dan zal je dit een prachtig gebouw vinden. Alleen door al rond te lopen in de stad (zoals in het Groot Begijnhof, dat heel bijzonder) is er voldoende te bekijken. Een rustige wandeling is dan ook iets wat je zeker zal bevallen.

Het Museum M

In Leuven is het Museum M te vinden. Dit museum heeft een collectie van 46.000 werken en er is dus voldoende te bekijken. Dat het een museum is wat zeker bezocht moet worden dat blijkt wel uit de Vlaamse MuseumPrijs die in 2011 gewonnen werd. Voor de jongeren is er een speciaal kinderatelier waar deze zich kunnen vermaken. Het is dan ook een museum wat ook als familie bezocht kan worden. Naast de vaste collectie zijn er ook regelmatig tentoonstellingen. Dit kunnen oude meesters zijn die te zien zijn maar ook de meer moderne kunstenaars.

Het boeken van een voordelig hotel

Is er weinig budget dan is Leuven een prima stad om te bezoeken. Het is op korte afstand van Nederland en door de prachtige bezienswaardigheden kun je voordelig een leuke dag hebben. Wil je overnachten dan kan er dus voor een voordelig hotel gekozen worden. Neem maar eens rustig een kijkje op deze website. Wij bieden je een grote diversiteit aan hotels. Zelfs als je iemand bent die graag een beetje meer luxe wenst dan kan dit tegen een voordelige prijs. De stad Leuven zal je echt verrassen en het zal een bezoek zijn waar je nog vaak met plezier aan zal terugdenken.

1
ibis budget Leuven Centrum

De kwaliteit van de ibis hotelketen voor een schappelijke prijs. Het hotel ligt bovendien op een goede rustige locatie in Leuven, naast het centraal station.

2
ibis Heverlee Leuven

Ibis Heverlee ligt niet heel ideaal ten opzichte van het historisch centrum van Leuven, maar het is een goed en goedkoop hotel. Wel ligt het in de buurt van de mooie, groene omgeving van Leuven en kasteel van Arenberg waar u heerlijk kunt wandelen.

3
Hotel Industrie

Dit hotel ligt aan een gezellig plein met verschillende restaurants en cafés tegenover het centraal station. Het is niet ver lopen naar de historisch binnenstad en ook deze wandeling is aangenaam.

4
Hotel Mille Colonnes

Dit hotel ligt aan het gezellige Martelarenplein waar het 's avonds toch rustig is omdat het niet in het uitgaanscentrum ligt. Overdag is het er gezellig en druk, aangezien het tegenover het centraal station ligt.

5
Huize Rafael

Hele eenvoudige kamers, maar op een perfecte locatie midden in het centrum. Alles dat u maar wilt zien is makkelijk beloopbaar.

6
Hotel Professor

Centraler kunt u niet zitten. U zit met een verblijf in dit hotel midden in het bruisende hart van Leuven, boven een cocktailbar waar de cocktails overigens heerlijk zijn.

7
ibis Leuven Centrum

Eenvoudige, maar fris en schone kamers in het absolute centrum van Leuven.

8
Hotel La Royale

Goed slapen waardoor u volop kunt genieten van alles dat Leuven u te bieden heeft. Struin gerust door de straten, want u weet zeker dat u een goede nachtrust zult hebben.

9
Park Inn by Radisson Leuven

Een fijn hotel waar alles gewoon klopt met lichte frisse kamers voor iedereen.

10
Hotel Boardhouse

Een mooi, kleinschalig en rustig hotel in de buurt van Leuven. In de buurt van kasteel van Arenberg en op zondag is er een heel gezellige zondagsmarkt.