GoedkoopHotel.NL

Goedkoop hotel Texel

Texel is een bijzonder eiland. Niet alleen is de natuur er prachtig, maar het is er ook levendig en bruisend. Er is zoveel te doen en u kunt er heel het jaar rond terecht voor een leuke tijd. Bekijk onze top 5 goedkoop hotel Texel en vind snel en gemakkelijk een goedkoop hotel op Texel.

BEKIJK DE TOP LIJST

Een goedkoop hotelletje op Texel boeken? Dat gaat gemakkelijk via onze site! Bekijk onze top 10 aan de rechterkant van deze pagina. We hebben deze lijst handmatig samengesteld en zo weet je dat het echt de meest goedkope hotels zijn om uit te kiezen. Zo bespaar je flink op budget en houd je wat over voor de leuke dingen op dit eiland!

Reis dan ook af naar het eiland om een goedkoop hotel Texel te boeken. Het boeken gaat snel een makkelijk. Klik voor meer informatie per hotel om prijzen in te zien en te boeken. En ja natuurlijk staat het goedkoopste hotel bovenaan.

Top 10 goedkoopste hotels op Texel

De hotels die je hier ziet staan in onze top 10 dat zijn echte toppers. De hotels die zijn goed gereviewd door de gasten en krijgen dan ook vele positieve reacties. Ons streven is om jou te laten verblijven in een hotel wat schoon is en wat een goede service biedt. Maar natuurlijk moet het wel een goedkoop hotel zijn! Uiteraard is de locatie ook belangrijk. Texel is geen groot eiland maar toch is het fijn om in een hotel te verblijven wat op korte afstand van de bezienswaardigheden ligt. Dit is bij de hotels in de top vijf eigenlijk allemaal mogelijk.

De rijke cultuur van Texel leren kennen tijdens een voordelig hotel verblijf

Texel heeft een heel eigen cultuur. Het is dan wel een Nederlands eiland maar toch zijn er vele eigen gebruiken. Zo wordt er ieder jaar op 12 december bijvoorbeeld Ouwe Sunderklaas gevierd. Dit is afkomstig van het Sinterklaasfeest zoals wij dat kennen. In de dorpen van het eiland wordt er dan gespeuld. Dit is geen foute spelling maar dit wil zeggen dat er dan in ieder dorp een nieuwsfeit van het laatste jaar na wordt gespeeld. De spelers die het naspelen zijn gemaskerd en niet te herkennen. Na het naspelen van het nieuwsfeit barst dan het feest los en dit gaat dan tot in de vroege uurtjes door.

Onrustig overnachten de zaterdag voor Pinksteren 😉

De zaterdag voor Pinksteren wordt er net als in de rest van Noord-Holland het Luilak-feest gevierd. Dit is een feest waarbij de jongeren de ouderen wekken. Al vanaf vier uur ’s morgens trekken de jongeren dan door de straten en gaat daar lawaai maken zodat de inwoners worden gewekt. Van oorsprong is het een feest waar belletje wordt getrokken en zeep op de ramen wordt gesmeerd. Ook wordt er door de brievenbussen van de huizen geschreeuwd om de inwoners wakker te krijgen. Helaas heeft dit feest de laatste jaren door vandalisme een slechte naam gekregen. Het was altijd een vredelievend feest.

Ga je eind april naar Texel dan is het de dertigste leuk om te zien hoe de meierblis wordt aangestoken. Dit zijn grote vuren die in het begin van de avond beginnen te branden. Er zijn dus vele gebruiken op het eiland die leuk zijn om te bekijken. Het kan dan ook aan te raden zijn om rondom de data van deze gebruiken een bezoek aan het eiland te brengen.

Boek een goedkoop hotel en woon een evenement bij op Texel

Er zijn vaste evenementen op het eiland die druk worden bezocht. De Ronde om Texel is een leuk evenement. Dit is een Catamaranzeilwedstrijd. Andere sport evenementen dat zijn het volleybaltoernooi en de halve marathon van Texel. Een is de drie jaar is er de Texel Airshow en dit trekt ook veel bezoekers. Diverse vliegtuigen zijn dan boven het eiland te zien. Wil je deze show bezoeken dan is het wel aan te raden om vroegtijden het hotel te boeken. Dan weet je zeker dat je een goedkoop hotel Texel vindt en dat je gegarandeerd bent van een kamer.

De leuke plekken om te bezoeken op het eiland

Er zijn vele plekken die een bezoek waard zijn. Hou je van musea dan is het Luchtvaart- & Oorlogsmuseum de moeite waard. Deze is gelegen bij het vliegveld. Wanneer je meer over het eiland en de gebruiken wilt leren dan is het Cultuurhistorisch Museum leuk om te bezoeken. Hou je van dieren dan zou je een kijkje bij Ecomare kunnen nemen. Dit is een centrum waar zeehonden en vogels worden opgevangen. Wanneer deze dan weer zijn opgeknapt dan worden ze weer vrijgelaten in de vrije natuur.

Vuurtoren van Texel

Een bezoek aan Texel is niet compleet als je geen bezoek aan de vuurtoren hebt gebracht. Deze is aan de noordkant van het eiland te vinden en ook open voor bezoekers. Ga je naar het oosten van het eiland dan kun je de Kaap Oosterend bezoeken. Liefhebbers van historie zullen ook de overblijfselen van de middeleeuwse en napoleontische forten kunnen waarden. Deze zijn te vinden bij Oudeschild. Er zijn op het hele eiland van Texel diverse beelden te vinden. Wanneer je rondkijkt over het eiland zie je deze staan. Dit zal dan vooral de liefhebbers van kunt kunnen bekoren. Voldoende te beleven dus en als je nog nooit op Texel bent geweest dan is dit zeker eens aan te raden.

Boek vandaag nog een goedkoop hotel

Boek vandaag dus nog een leuk goedkoop hotel op Texel! Boeken gaat gemakkelijk via onze top 10, je bent dan gegarandeerd het meest voordelig uit.

1
Hotel Friends Texel

Bij Hotel Friends Texel krijgt u precies wat u verwacht. Goedkoop, eenvoudig, maar prima voor een leuk dagje, weekendje Texel.

2
Hotel Brasserie Rebecca

Begin uw verblijf op Texel goed door bijvoorbeeld in Hotel Brasserie Rebecca te verblijven. Alles is hier aanwezig om van uw vakantie een top vakantie te maken.

3
Havenhotel Texel

Het Havenhotel Texel ligt op een hele bijzondere plek en vanuit het hotel kijk je uit op de Waddenzee en op de vissershaven. Er is een hoop gezellige bedrijvigheid rond de haven.

4
Hotel de Kievit

Hotel de Kievit is goed gelegen op het eiland. De natuur, maar ook dorpjes zijn dichtbij. U kunt door hier te verblijven werkelijk alle kanten op.

5
De Pelikaan Texel

Dit hotel is net buiten het gezellige dorp De Koog gelegen en dicht bij de prachtige natuur op Texel. Een perfecte combinatie van natuur en de gezelligheid van de bewoonde wereld.